ניהול הקורס

משאבים ופעילויות

כל הרכיבים שניתן להוסיף לאתר הקורס מתחלקים לשתי קבוצות: משאבים ופעילויות. משאבים הם כל אותם רכיבים המכילים תוכן סטטי (למשל תוכן טקסטואלי, קבצים להורדה או סרטונים לצפיה), ואילו פעילויות הם רכיבים אינטראקטיביים, בהם הסטודנט נדרש לבצע פעולה כלשהי (למשל, מטלה, בוחן או פורום). אלו ואלו כוללים מספר הגדרות בסיסיות שמופיעות תמיד, לכל רכיב, אותן נלמד להכיר במדריך זה.

במדריך זה:

כל הוספה של רכיב לאתר הקורס מחייבת קודם כל לעבור למצב עריכה (בכפתור מימין למעלה, או במשבצת הניהול של הקורס) ואז לפתוח את תפריט המשאבים והפעילויות ע"י לחיצה על הקישור המופיע בתחתית כל יחידת הוראה "הוספת משאב או פעילות". בתגובה, יפתח התפריט הבא:


תפריט זה מרכז את כל הרכיבים שניתן להוסיף. יש הרבה כאלה, ולכן ישנה שורת חיפוש 1 שתצמצם את האפשרויות כשנתחיל להקליד בה. בנוסף, ישנן לשוניות להפרדה בין סוגי הרכיבים 2 שמאפשרות למקד את החיפוש שלנו בסוג המתאים. על כל רכיב מופיעה קטנה שניתן ללחוץ עליה 3 לקבלת הסבר קצר על הרכיב. עם הזמן, נלמד להכיר אילו רכיבים שימושיים לנו יותר ואילו פחות ונוכל לסמן אותם ב-⭐ 4 בשביל שיופיעו לנו במרוכז בלשונית "מועדף".

כל לחיצה על רכיב כלשהו בתפריט מעבירה אותנו מיד למסך ההגדרות הראשוני שלו. במסך זה יהיו תמיד מספר הגדרות שנדרש למלא בשביל שנוכל לשמור וליצור את הרכיב (מתן שם לרכיב זה המינימום, למעט במקרה של פסקה מעוצבת). הגדרות אלה מסומנות ב-. לאחר שנמלא את המינימום הנדרש נוכל לשמור את הרכיב בכפתור הכחול למטה שמירת שינויים והצגתם בשביל לפתוח את הרכיב מיד (למעט בפסקה מעוצבת, שם אין מה לפתוח) או שמירת שינויים וחזרה לקורס בשביל לחזור לדף הראשי. נוכל תמיד לחזור לדף ההגדרות הזה ממשבצת הניהול של הרכיב (אחרי שניכנס אליו), האפשרות הראשונה תמיד תהיה הגדרות, ותוביל אותנו אל דף ההגדרות הזה.

לכל משאב או פעילות הגדרות יחודיות להם שנסקרות בחלקים המתאימים באתר ההדרכה הזה. בהמשך מדריך זה נסקור את המכנה המשותף הרחב ביותר מבחינת ההגדרות לכל סוגי המשאבים והפעילויות. הגדרות אלה מופיעות תמיד בתחתית מסך ההגדרות של הרכיב.


הגדרות רכיב כלליות

עבור כל רכיב ישנן שלוש הגדרות בסיסיות שניתן לקבוע:

  1. זמינות - האם הרכיב מוצג לסטודנטים בדף הראשי של הקורס או מוסתר. אפשרות זו ניתנת לשליטה גם מתפריט העריכה הנפתח בצמוד לכל רכיב בדף הראשי, והשפעתה זהה. בנוסף, ישנה אפשרות שרכיב יהיה זמין אך מוסתר, ואז סטודנטים יוכלו להגיע אליו רק באופן עקיף ע"י קישור ממקום אחר, ולא מהדף הראשי.

    כדאי לדעת! האפשרות "זמין לסטודנטים, אך אינו מוצג בעמוד הראשי של הקורס" שימושית מאד אם רוצים לשלוט באופן טוב יותר על האופן שבו אתר הקורס נראה. שימוש נבון בבחירה זו מאפשר להשתחרר מהאילוץ שכל רכיב שאנו מוסיפים לאתר הקורס חייב להופיע בדף הראשי, ומאפשר לעצב אותו באופן נקי וברור יותר לסטודנטים (כל הרכיבים עדיין יופיעו למורה תמיד).

  2. קוד זיהוי יחודי - כאן ניתן להכניס שם משתנה לצורך חיוב ציון ע"י נוסחה בגליון הציונים. כיוון שבד"כ אין צורך בכך, וגם הרבה יותר נוח לעשות זאת באופן מרוכז מגליון הציונים, אפשר להתעלם תמיד מאפשרות זו.
  3. שייך ל-subsection - אפשרות זו היא שריד מן העבר שנשאר רק לצרכי תאימות לאחור. ניתן להתעלם ממנה לחלוטין.

אם מדובר בפעילות, תופיע אפשרות נוספת:

  1. מצב קבוצה - מאפשרת לקבוע את מצב הקבוצות עבור פעילות זו. למידע נוסף ראו את המדריך בנושא קבוצות. אם נבחר מצב פעילות בקבוצות נוכל להשתמש בכפתור המופיע מתחת הגדרה זו להוספת הגבלת גישה אוטומטית לפי הקבוצה או אוסף הקבוצות שבחרנו.


הגבלת גישה

הגבלת גישה היא הפיכת משאב או פעילות לזמינים רק בהתקיים תנאים מסויימים. ניתן להגביל את הגישה לסטודנטים לכל רכיב במוודל לפי מגוון רחב של פרמטרים. הגבלת הגישה מאפשרת גם ליצור תלות בין רכיבים שונים כך שרק השלמה או קבלת ציון מספיק ברכיב אחר תאפשר לגשת לרכיב הנוכחי. למידע מפורט ראו את המדריך בנושא זה.


Guest access

"אורחים" הם מי שאינם רשומים לקורס. כברירת מחדל, הקורסים במוודל אינם זמינים לאורחים, ויש לפתוח אפשרות זו ממשבצת ניהול הקורס > משתמשים > שיטות שיוך לתפקיד > גישת אורח שם נוכל לקבוע אילו אורחים יכולים לצפות בתוכן הקורס: משתמשי HUJI, בעלי חשבון במוודל או כל העולם (כפי שאתר זה פתוח לכל העולם ללא צורך בהזדהות).

אחרי שקבענו את ברירת המחדל ברמת האתר, נוכל לצמצם אותה ברמת הרכיב המסוים באמצעות האפשרות Restrict access to למשתמשי HUJI בלבד, או רק למשתמשים רשומים לקורס.


תנאים להשלמת פעילות

מוודל יכול לאפשר לסטודנטים מעקב אחרי ההתקדמות שלהם בחובות ומטלות הקורס. מעקב זה יכול להיות מופעל באופן ידני, כשרות לסטודנט, ויכול להתבצע באופן אוטומטי אם נקבעו תנאי ההשלמה לפעילות מסוימת. למידע מפורט נוסף ראו את המדריך בנושא מעקב השלמה.


תגים

לכל דבר במוודל (משאבים, פעילויות, שאלות במאגר, פרסומים בפורום, רשומות בבסיס נתונים ועוד ועוד) ניתן להצמיד תגים. התגים מאפשרים שליפה מהירה שלתוכן בנושא מסוים, כפי שלמשל תוכלו לעשות זאת בפורום השו"ת של מוודל. ניתן להוסיף איזה תגים שרוצים, וכמה תגים שרוצים, אך חשוב לדעת שהתגים שנוספו בעבר אינם מופיעים לבחירה בעתיד ולכן יש להקליד נכון את שמות התגים בכל פעם.