מטלה

משוב בקובץ


לפעמים האפשרות לבדוק את הקבצים בתוך מוודל אינה מתאימה, למשל, אם מדובר בגליונות אלקטרונים ואנחנו רוצים לראות את הנוסחאות ולא רק את הערכים. במקרה כזה ניתן להוריד את הקבצים שהוגשו למחשב האישי, לבדוק אותם, ולהעלות חזרה למטלה לפרסום לסטודנטים. את התהליך ניתן לבצע לכל קובץ בנפרד, או להוריד בקובץ דחוס אחד (ZIP) את כל הקבצים שהוגשו, לבדוק ולשמור אותם ואז להעלות את את הקובץ הדחוס למוודל חזרה. מוודל ישבץ כל קובץ בדוק לתלמיד שהגיש אותו באופן אוטומטי.

כאשר מספר הסטודנטים בקורס לא גדול, יותר נוח ופשוט בדרך כלל פשוט להוריד את הקבצים אחד אחד, לבדוק אותם במחשב האישי, ואז להעלות אותם חזרה, כפי שמוסבר בחלקו הראשון של המדריך להלן. אם מדובר במספר גדול של סטודנטים ניתן לייעל את העבודה ע"י הורדה והעלאה מרוכזת של קבצים, כמוסבר בחלק השני של המדריך.

במדריך זה:

בדיקה של קובץ בודד

בדרך זו אנחנו מורידים את ההגשות אחת אחת, בודקים אותן במחשב האישי, מציינים הערות על גבי הקובץ אם יש צורך, ומעלים אותו חזרה. כאשר נעלה את הקובץ הבדוק נכתוב מה הציון שניתן ונוכל להוסיף משוב מילולי.

כדאי לדעת! מומלץ לכבות את עורך ה-PDF כדי לקצר את זמן הטעינה כאשר נכנסים למסך הבדיקה. בהגדרות המטלה יש להסיר את הסימון מ"מתן הערות מקוונות למסמך PDF" ברשימת האפשרות לסוגי משוב.

איך עושים את זה?

  • לוחצים על הכפתור ציונים בשביל לפתוח את מסך הבדיקה. הקובץ שהוגש יופיע תחת מצב ההגשה של הסטודנט. בשביל להוריד את הקובץ לוחצים על השם שלו. לאחר שהורדנו ובדקנו את הקובץ במחשב נשמור אותו (רצוי בשם אחר).
  • את הציון נכתוב בתוך התיבה המיועדת לכך.
  • מתחת לתיבת הציון מופיעה תיבה גדולה יותר המיועדת לכתיבת משוב מילולי.
  • מתחת למשוב המילולי ישנו אזור גרירה שאליו אפשר להעלות את הקובץ הבדוק.
  • לא נשכח לשמור את השינויים בכפתור למטה לפני שנעבור לתלמיד הבא.

בדיקה מרוכזת של קבצים

כאשר יש סטודנטים רבים בקורס, הורדה של כל קובץ בנפרד, בדיקתו, והעלאה שלו לסטודנט המתאים הופכת למסורבלת וגוזלת זמן רב. במקרה כזה עדיף להוריד בקובץ דחוס אחד (ZIP) את כל הקבצים שהוגשו, לבדוק ולשמור אותם ואז להעלות את את הקובץ הדחוס למוודל חזרה. כל קובץ בדוק ישובץ לתלמיד שהגיש אותו באופן אוטומטי.

התהליך מורכב משלושה שלבים:

הורדה מרוכזת של קבצים לבדיקה

כדי להוריד את כל הקבצים שהוגשו ניגש למסך ההגשות של המטלה בלחיצה על הכפתור:


ונבחר מהתפריט העליון "הורדת כל ההגשות":


שימו לב! ישנן שתי אפשרויות להורדה:

  1. הורדת הקבצים של כל הסטודנטים בתיקיה אחת
  2. הורדת תיקייה המכילה תיקיות משנה, תיקייה לכל סטודנט ובה כל הקבצים שהגיש

האפשרות הראשונה מומלצת אם כל סטודנט הגיש קובץ אחד בלבד, ואותו הקובץ מוחזר לו, עם הערות, לאחר הבדיקה. האפשרות השניה מומלצת במקרה שכל סטודנט מגיש יותר מקובץ אחד, או במקרה שבנוסף לקובץ שהסטודנט הגיש אנו מעוניינים להחזיר לו קובץ נוסף.

הבחירה בין שתי אפשרויות ההורדה מתבצעת בתיבת הסימון שבתחתית מסך ההגשות של המטלה:



בדיקת הקבצים

כאן מגיע השלב שבו מוודל כבר לא יכול לעזור לכם… אבל הנה כמה עצות שיסייעו בכל זאת:

כדאי לדעת! ניתן להימנע מלחלץ (extract) את קובץ ה-ZIP בשביל לבדוק ולהעיר בתוך הקבצים שהוגשו. כדי לעשות זאת יש להתקין תוכנת 7zip. אם נפתח את קובץ ה-ZIP  באמצעות התוכנה נוכל לפתוח את קבצי ההגשה ישירות מתוך קובץ ה-ZIP, ולשמור כרגיל תוך כדי העבודה. בסיום (כשנסגור את הקובץ) המחשב ישאל אם אנחנו מעוניינים לעדכן את ה-ZIP, ואם נאשר, אז הקובץ בתוך ה-ZIP יעודכן לגרסה שכוללת את ההערות שלנו ונוכל פשוט להמשיך לבדיקה הבאה…

אם ביקשנו להוריד את ההגשות בתיקיות נפרדות, ייתכן שמהר מאד נגלה שפתיחה של כל תיקייה בנפרד בשביל לשלוף את הקובץ הדרוש אינה תענוג גדול במיוחד. ניתן לחסוך את הטרחה הזו ע"י חילוץ של הקובץ המכווץ לתוך תיקייה אחת, והקלדה של סיומת הקובץ שמעניין אותנו בשורת החיפוש. כך יישלפו במרוכז כל הקבצים הרלוונטיים ונוכל לבדוק אותם בזה אחר זה:


בדוגמה לעיל חלצנו את ה-ZIP שירד לתיקייה בשם "המון תיקיות" (בצהוב משמאל) ואז השתמשנו במילת החיפוש docx (מסומנת מימין למעלה באדום) כדי לשלוף את כל קבצי Word באופן מרוכז מכל התיקיות.

חשוב לזכור! אם בחרנו בשיטת ההורדה הראשונה (הורדה מרוכזת) אסור לשנות את שמות הקבצים, ואם בחרנו בשיטה השניה (הורדה בחלוקה לתיקיות) אסור לשנות את שמות התיקיות. אחרת מוודל לא ידע להתאים בין הקבצים הבדוקים לסטודנטים שהגישו אותם

העלאת הקבצים הבדוקים

הכלל הראשון שחשוב לזכור לפני העלאת הקבצים הוא התאמת השפה - אם שמות הקבצים/תיקיות בקובץ המכווץ שלנו כוללים עברית אנו חייבים להעלות את הקובץ כאשר שפת הממשק במוודל היא עברית, אחרת השמות ישתבשו.

במידה וחילצנו את הקובץ נכווץ אותו בחזרה (אך ורק לפורמט ZIP, שיטות כיווץ אחרות לא יעבדו), וניגש למסך העלאת ההגשות:


נגרור את הקובץ אל המקום המיועד, או שנבחר אותו מתוך המחשב (בחירת קובץ) ונלחץ על ייבוא קבצי משוב:


סיימנו!

הקבצים שהעלנו ישובצו כל אחד במשוב לסטודנט שהגיש אותם.