This course aims to highlight major breaktrhoughs in GPCR research, with emphasis on GPCR structure.
בשנים האחרונות הפך הביופילם לנושא מרכזי במחקרים מולטידיסציפלינרים העוסקים בהבנת עמידות מיקרואורגניזמים לעקות סביבתיות שונות. למרות שביופילמים חיידקיים מהווים את צורת הגידול הנפוצה בטבע, מרבית המחקר הביולוגי עסק בחיידקים פלנקטוניים. ביופילמים תורמים לפירוק של חומר אורגני, אולם לביופילמים גם השפעות שליליות לאדם. בתעשיית המזון גורמים הביופילמים להקטנת יעילות של תהליכים, איבודי אנרגיה וכן לזיהומים הפוגעים באיכות ובטיחות המזון. מיקרואורגניזמים המצויים בביופילם קשים לניקוי ועמידים עשרות מונים לחומרי חיטוי ולאנטיביוטיקה. בעשור האחרון, חלה התקדמות עצומה
בחקר הביופילם. בקורס זה נלמד מהו הביופילם ומהם הגורמים המשפיעים על היווצרותו. נכיר באופן מפורט את שלבי התפתחות הביופילם (היצמדות, התיישבות, הבשלה והינתקות), תוך התמקדות בדוגמאות מתחום המזון תעשיית המזון והחקלאות. נלמד על המבנה והארכיטקטורה התלת-מימדית של הביופילם, על הרכב EPS) החומרים המופרשים ממנו ) ועל מעורבות גנים ומנגנוני בקרה המווסתים את ייצור הביופילם בחיידקים פתוגנים המועברים במזון. נכיר שיטות מחקר מתקדמות ללימוד ומעקב אחר התפתחות הביופילם ונדון בדרכים למניעה וטיפול בביופילמים. הקורס יקנה לתלמיד ידע והבנה מתקדמים בנושא הביופילם וכן היכרות עם שיטות מחקר עדכניות. התלמיד יהיה מסוגל ליישם ידע זה לניתוח בעיות ולפיתוח גישות יצירתיות לחקר והתמודדות עם ביופילמים בכלל ובתעשיית המזון בפרט.